ДОБРЕ ДОШЛИ В СУВЕРЕННАТА ВЕЛИКА ЛОЖА НА МАЛТА

Other Languages

 English     Deutch     Français      Pусский   Italiano    български

От името на нашето братство и на това учредено звено в универсалната верига на Регулярните Велики Ложи, имам честта и привилегията да Ви приветствам с „Добре дошли“ на нашия уебсайт и в Малта. Малтийското гостоприемство е световно известно и в тази връзка ние сме готови да посрещнем с отворени обятия всеки от нашето братство, който би желал да посети островите ни и да се запознае с нас.

На онези от Вас, които свързват Свободното Зидарство с изопачения му образ на тайно и злокобно общество, подчинено на обслужването на собствени интереси, бих искал да изложа факти, които да ви убедят в противното. Ако не сте запознат, но се интересувате от нашата организация, цели и убеждения, бих Ви казал за начало, че ние не сме религиозен орден, но вярваме в универсалния и всевиждащ Бог, и че чрез своите възприятия масонството насърчава членовете си да следват онази религия, към която те принадлежат. В световното масонство членуват хора от всяка раса, националност, цвят и вяра. Що се отнася до политически убеждения, ние сме строго аполитични и дебатите на политически теми са забранени по време на наши събирания.

Ние не претендираме за специално място в обществото, а налагайки си стриктна дисциплина, оставаме отворени към слабостите на нашите братя и други в беда, и се стремим с всички сили да помагаме на намиращите се в затруднения. Мотивите ни са многообразни, но в центъра им е развитието на вродени човешки качества като смирение, толерантност и милосърдие, които целим да усъвършенстваме за индивидуалното и общото благо, но, подобно на всички смъртни, за съжаление невинаги успяваме да осъществим напълно амбициите си.

Събираме се дискретно и регулярно, в духа на традициите, утвърдени и наследени през вековете. Самоконтролът и уважението към авторитета са в основата на нашите възгледи и поведение. Сформираме групи, наречени Ложи; всяка работеща автономно със свои сановници, ръководени от избран Майстор; всяка подчинена на нашата Конституция, т.е. вътрешни правила и процедури; и всички отговорни пред авторитета на Великата Ложа. Подчиняваме се на законите на държавата ни и сме критични към нарушителите, като очакваме подобно поведение от тези около нас. Разбираме, че някои хора възприемат титлите на сановниците ни, терминологията ни, официалния ни дрескод и поведението ни по-скоро като отживелица в модерното общество, но ние сме непримирими в спазването на традициите ни.

В заключение, бих искал да Ви препоръчам да прочетете секцията „Исторически преглед“, която следва, и да изкажа благодарност, независимо какво Ви е мотивирало да се свържете с нас, за проявения интерес от Ваша страна и за възможността да Ви разкажа малко за нас.

С най-добри пожелания за успех във всичките Ви начинания,

Anthony A. Pisani
Велик Майстор

Суверенна Велика Ложа на Малта

 

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

© 2018-2019 Sovereign Grand Lodge of Malta

Log in with your credentials

Forgot your details?